Op deze pagina vind je de laatste updates van Attendi. We houden je op de hoogte van nieuwe functies, verbeteringen en updates.
Ben je geïnteresseerd in de roadmap? Vraag het aan jouw implementatie adviseur of mail naar support@attendi.nl.
Februari 2025
Verbetering in het spraak-naar-tekstmodel
- Herkenning van 504 nieuwe woorden die eerder niet goed werden herkend, beter afgestemd op het taalgebruik in de praktijk.
- Voorbeelden: dagbalk, Teacch, snoezelkamer, borstfixatie, voelbak, LOPD
- Correcte verwerking van afkortingen zoals “Dhr.” en “Mevr.”, inclusief het juiste hoofdlettergebruik.
- Juiste omzetting van tijdstippen, zoals “om 3 uur ’s middags” naar “om 15:00 uur”.
- Een nauwkeurigheidsverbetering van meer dan 5% voor de gehandicaptenzorg.
Januari 2025
Verbetering in het spraak-naar-tekstmodel
- Meerdere woorden worden nu herkend en correct gekapitaliseerd, onder andere: AeroChamber, OLVG, Hydrotac, Medipoint, Wmo, Aerobika
- De WER is verbeterd (~0,09% verbetering, wat resulteert in een ~1,65% toename in prestaties). De WER is een maat voor de nauwkeurigheid van spraakherkenning, waarbij het percentage incorrect herkende woorden wordt gemeten.
- NAH, een belangrijke afkorting in GHZ, werd vaak verkeerd getranscribeerd als "en a h". We hebben een oplossing geïmplementeerd om dit te verhelpen.
- Meer variaties zoals ehmm, uhmm, ehh zijn toegevoegd aan de set van aarzelingselementen die uit de transcriptie worden verwijderd.
- Er is een ondersteuning toegevoegd voor "puntkomma" (;) als gesproken leesteken.
- Er is een verbetering doorgevoerd om beter onderscheid te maken tussen de volgende woorden: jouw, zij, zei en u.
December 2024
Verkorte weergave van titels en maateenheden
Onderstaande titels en maateenheden worden verkort wanneer ze volledig worden uitgesproken. Deze aanpassing is doorgevoerd naar aanleiding van specifieke feedback van zorgprofessionals over deze titels en maateenheden.
Titels:
Meneer > mr.
Mevrouw > mevr.
De heer > dhr.
Maateenheden
Graden Celsius > °C
Millimeter kwik > mmHg
Centimeter > cm
Vierkante meter > m2
Millimol > mmol
Deciliter > dl
Kilogram > kg
Milligram > mg
Oktober 2024
Periode selecteren in het Attendi Dashboard
In het Attendi Dashboard is het nu makkelijker om precies de informatie te zien die je nodig hebt. Je kunt nu zelf de periode selecteren waarvan jij de data wil ophalen. Handig als je bijvoorbeeld alleen data van afgelopen week of een specifieke maand wilt inzien.
'Getting Started' met Attendi
In onze ‘Getting Started’ gids staat nu duidelijker hoe software developers van onze partners een succesvolle integratie met Attendi in een ECD tot stand brengen.
Verbetering in het spraak-naar-tekstmodel
Ons spraak-naar-tekstmodel is nu nauwkeuriger, waardoor er gemiddeld 2% minder fouten in de rapportages staan.
Een verbeterde gebruikservaring met nieuwe ontwerprichtlijnen
Het UX-best practices document biedt een overzicht van praktische tips en richtlijnen om de microfoon van Attendi gemakkelijk in een ECD te integreren. Het doel hiervan is om een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring voor de zorgprofessional te creëren!
September 2024
Verbeteringen aan de Attendi microfoon voor het web
We hebben onze microfoon voor het web verbeterd met een aantal nieuwe functies:
- Een nieuw element dat het volume weergeeft. Hierdoor krijgt de zorgprofessional op een duidelijke manier te zien dat de opname loopt.
- Zorgprofessionals kunnen een opname nu stoppen en direct verwijderen zonder deze eerst te verwerken.
De Attendi webmicrofoon is open-source en kan door iedereen worden geïntegreerd in eigen webapplicaties. Hiermee willen we samenwerking en innovatie in de zorg bevorderen. Open source betekent dat de broncode vrij beschikbaar is, zodat iedereen deze kan gebruiken, aanpassen en delen. Je leest er meer over in dit artikel.
Juli 2024
Beter inzicht in gebruikscijfers met het Attendi dashboard
In het Attendi Dashboard krijgen projectleiders eenvoudig inzicht in het gebruik van spraakgestuurd rapporteren binnen hun zorginstelling. Zo kunnen ze direct actie ondernemen om de adoptie van Attendi te stimuleren. Het dashboard toont onder andere gegevens over het aantal gebruikers en rapportages. Lees er meer over in dit artikel.
Praktische implementatie toolkit en kennisbank met informatie over Attendi
In de toolkit en kennisbank is meer informatie over het gebruik van Attendi terug te vinden. In de toolkit bespreken we alles van de voorbereiding, tot de implementatie en borging van Attendi. In de kennisbank vind je veelgestelde vragen en praktische informatie over het gebruik van Attendi in verschillende ECD's.
Juni 2024
Verbetering in het spraak-naar-tekst model
Ons spraak-naar-tekst model herkent nu aarzelingen beter en filtert deze uit de rapportage. Dit zorgt voor een nauwkeurigere spraakherkenning.
Mei 2024
Spraakcommando voor het maken van een nieuwe alinea
We hebben een spraakcommando toegevoegd waarmee zorgprofessionals eenvoudig een nieuwe alinea kunnen beginnen in hun spraakgestuurde rapportage. Een spraakcommando is een gesproken instructie waarmee Attendi een specifieke actie kan uitvoeren.
Door ‘volgende alinea’ te zeggen, kunnen ze in een rapportage een nieuwe alinea starten, zonder dit handmatig in te voeren. Dit maakt het rapporteren sneller, overzichtelijker en efficiënter voor de zorgprofessional.
Een zorgprofessional spreekt bijvoorbeeld het volgende in:
Meneer wilde vanmorgen zijn benen niet gezwachteld hebben. Hij vertelde dat het hem pijn deed waardoor hij ze in de loop van de dag vaak zelf al af doet. <volgende alinea> Ik heb meneer het advies gegeven ze toch zo lang mogelijk om te houden omdat dit het genezingsproces van zijn beenwond ten goede komt.
Dit komt dan als volgt in de rapportage:
Meneer wilde vanmorgen zijn benen niet gezwachteld hebben. Hij vertelde dat het hem pijn deed waardoor hij ze in de loop van de dag vaak zelf al af doet.
Ik heb meneer het advies gegeven ze toch zo lang mogelijk om te houden omdat dit het genezingsproces van zijn beenwond ten goede komt.
Nauwkeurigere plaatsing van leestekens
We hebben het model voor leestekens verbeterd, waardoor het model nu nog beter de leestekens op de juiste plek neerzet. De leestekens worden nu in 98% van de gevallen correct neergezet, voorheen was dit 90%. Je leest er meer over in dit artikel.
April 2024
Verbetering in het spraak-naar-tekst model
Ons spraak-naar-tekst model begrijpt nu accenten en versprekingen beter. Daarnaast gaat het model slimmer om met woorden die verkeerd worden omgezet in de ingesproken rapportages. Ook herkent en filtert het model aarzelingen beter (zoals uh, ehm, mmm), voor een nauwkeurigere weergave van de gesproken tekst.
Maart 2024
Sneller resultaat na het inspreken van een rapportage
Onze spraak-naar-tekst software geeft nu sneller de ingesproken tekst terug. Hierdoor hoeven zorgprofessionals minder lang te wachten tot de tekst verschijnt nadat ze een rapportage hebben ingesproken.
Februari 2024
Het automatisch herkennen van meetwaarden en –instrumenten
We hebben een nieuwe functie ontwikkeld die meetwaarden en instrumenten automatisch herkent in tekst. Het model herkent deze meetwaarden in de rapportage. Na goedkeuring van de zorgprofessional voegt het systeem de meetwaarden automatisch gestructureerd toe aan het dossier van de cliënt.
Januari 2024
Automatisch interpunctiemodel: het plaatsen van leestekens op de juiste plek
Ons spraak-naar-tekst model plaatst nu vraagtekens, punten en komma’s nauwkeuriger in de ingesproken tekst. Ook hebben we enkele verbeteringen doorgevoerd, zodat een rapportage bijvoorbeeld nooit eindigt met een komma.